Новогодишна Приредба - Celebration de Noel

По повод новогодишните и божиќните празници, нашето училиште ООУ "Круме Кепески" Кисела вода со поддршка од Француски институт https://www.ifs.mk/ организираше Божиќна прослава, проследена со рецитал,запознавање на традициите во Македонија како и во дел од франкофонските земји, китење елка, новогодишен базар, и спремање на новогодишни/коледарски пакетчиња. 

Нашите вредни ученици исто така добија подароци. 
На оваа наша манифестација беа присутни и ученици како и директорот на ООУ "Рајко Жинзифов"-Кисела Вода.
 
image 0 02 05 5b4602157604c719b7e41327101d6ff8964dd82f0c34f6dee3823af1fad4b56f V
 
image 0 02 0a 8289218f74c999a9742f10006751e9afec394a1493ba62426ff4a8c37fa560db V
image 0 02 0a c9c977f742cfa560423f88b548b08ce92b27619a0d4911085cc8f1c22c0e3ef4 V
image 0 02 0a 8877d11b946732fc2c71fdfc4284c595f7a0a2b8418b14b0f63b649d9bdca853 V
image 0 02 05 0b6343c6a45444878834b16bc71c51b90026b2882e56558bea7d5634878771db V
image 0 02 05 099d1e7843c679fa977f5c6ca42c51b2483b3b14689f9db4590037782b0d0ba1 V
image 0 02 05 8b278127b0c424d8971889e89cf9a7cd505b742c96840399ce2615c6a54d3cc4 V tonemapped
image 0 02 05 939d129ba1f0abcd111a772cc27221daeec507a569e97ae76780b30cd45e9633 V
image 0 02 05 db4147c02040ad460e2a7ee4b94235d8cc591dc931562684d5487485f246dadd V
image 0 02 05 37b6dad4599044755bc30973adc3e8a5cde0cc30882603d5a65ca8d116dd7672 V
image 0 02 05 581dafc1c88880d08a9ee2d50a71c99bab7287f948d8eb67ff356daed7d2b32f V
image 0 02 05 a6e333ee21ac518a7ea54c0fc5074ec5a4cd390289ec33cad5968cbd3cd94adb V
image 0 02 05 de53d5e52b3b14108e35c5453d873218f2dff1de8061e58ee764e078935af4e3 V
image 0 02 05 e621109173799598885913edaf3ba082c429211ff5a1992677cd6905d74c8dcb V

ООУ КРУМЕ КЕПЕСКИ

ул. Христо Татарчев бр. 46
Општина Кисела Вода
Скопје
1000
Република Македонија
+389.22777500

 

 

© 2016 OOUKRUMEKEPESKI. All Rights Reserved.