24.09.2020
 Обраќање до родители за почеток на првиот училишен ден - Преземи
Училишен ред за наставата во учебната 2020/2021 година - Преземи
Кодекс за учениците, родители и наставници - настава од далечина - Преземи
Кодекс за ученици, родители и наставници - настава со физичко присуство - Преземи
Распоред на влегување - Преземи
Времетраење на часови - Преземи
 
14.09.2020
 
Распоред на часови за 2020/2021 година – настава со физичко присуство на учениците од прво до трето одд. Преземи
 
Распоред на часови за 2020/2021 година – предметна настава - Преземи
 
22.05.2020
 
poster kk 1
 
19.03.2020
 

Важно! За сите ученици од 1 до 9 одделение: Онлајн платформа за предметот математика (треба само да се регистрирате) JetMinds.org

 
23.12.2019
 
Во рамки на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието, на 23.12.2019 год. во ООУ „Круме Кепески“ – Кисела Вода беше реализирана соработка со ООУ „Мустафа Кемал Ататурк“ од Количани.
 IMG a1983b4008c6e6b868580bf8a7e7b070 V
 
IMG 3ce918ba5367c888800edd261a4dcfa3 V
 
IMG 1b083f31e543a5f5be3f011bd71d4f1e V
 
02.12.2019
 
Денес 02.12.2019 година понеделник беше организирана посета на училиштето ,,Мустафа Кемал Ататурк” од с. Долно Количани и во рамките на посетата беше одржана приредба на тема „Есен”. Заеднички беа изложени ликовните творби, беа прочитани литературни творби на македонски и турски јазик и беа испеани песни на македонски, турски и англиски јазик. Сите ученици изработија дрво со кое со кое го заокружија пријателството. Во слободниот дел од посетата играа фудбал и се дружеа во училишниот двор.

Одговорни наставници :

Гордана Арсовска
Татјана Пеливанова
Соња Евгениевска
Сузана Ангелова
Андријана Анчевска
 
slide 1
 
slide 5
 
slide 3 
 
28.11.2019
 
И конечно, извештаи и презентации од сработеното досега!
Учениците од основното училиште „Круме Кепески“- Кисела Вода, пред присутните гости, наставници и соученици презентираа извештаи за своите размислувања, согледувања и заклучоци што неминовно произлегоа од нивните дикусии во одржаните работилници, а со цел подготвување на „Отворениот ден по граѓанско образование“.
Истакнаа дека, слободното изразување на своите мислења, партиципацијата и учеството се основен услов за промени во заедницата за да се пројави Хуманоста, како Вредност и своевидна Етичност на граѓанинот.
Браво ученици! Одлично сработено!  
 
 19foto min
 
14foto min
 
7foto min
 
22.11.2019
 
Во соработка со ЦК на Општина Кисела Вода, во нашето училиште се одржа предавање за превенција од болести на зависност. На предавањето присуствуваа ученици од VII одделение, на кое се запознаа со лошите страни на болестите на зависност алкохолот, цигарите и дрогата. Учениците заземаа активно учество во дискусијата и извлекоа добри заклучоци. 
 
76937239 2503003039947700 4921182186410868736 n
 
77160270 435127323840628 621020170416029696 n
 
11.2019
 
Учениците од ОУ „Круме Кепески“-Кисела Вода, изминатиот период преку неколку работилници, а со цел подготовка на Отворен ден по граѓанско образование под мотото „Етичност, вредности и хуманост“, што ќе се одржи во училиштето на 28.11.2019, посветено ја докажуваат својата желба за развивање на граѓанската култура, свеста за критичност и учеството во заедницата како основен предуслов за можност да променат одредени работи кои сметаат дека треба поинаку да бидат поставени. 
 
9 humanost 1
 
7 humani vrednosti 1
 
8 humani vrednosti 1
 
6 rabotilnica 1
 
03.10.2019
 
Под мотото: Природата - минато, сегашност и иднина на секоја генерација се одржа хепенинг во кој учествуваа ученици од ООУ „Круме Кепески“. Хепенингот се одржа во кругот на Цементарница Усје и беше составен од четири работилници на различни теми.
Учениците од нашето училиште земаа активно учество во сите работилници и изработија хамери на дадените теми, фигури од овошје, твореа и изработија книги. Во слободниот дел беше организиран квиз, музички точки со кореографија од танчерски групи и посета на дел од производството на Цементарницата.
 
IMG 9c946bd821666a6218d784681c82d773 V
 
IMG a66838a43cb1753c60031135b7447f3f V
 
IMG d685b88b131b1af5b3c736a860381a4e V
 
 
 
 
2.9.2019
 
ДОБРО НИ ДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА
 
69955880 2459549737470451 7492594856171143168 n
 
 
 
8.6.2019
 
Викендов се одржа Градскиот натпревар по прва помош - Скопје 2019. Нашето училиште го претставуваа: Давид Спасовски, Матео Стојанов, Мила Пупкова, Марија Магдалена Богдановска, Филип Михајловски, Ангела Ѓоргиевска. ООУ Круме Кепески го освои првото место.
 
62443685 2270140699718434 6122918412403343360 n
 
62449854 2851079468251777 3870717770895196160 n
 
62100160 345416612823990 320306454638624768 n
 
 
6.5.2019
 
Денеска нашето училиште го одбележа 5. мај - Ден на македонската азбука и на македонскиот јазик. По тој повод беше организирана приредба на која што учествуваа ученици од сите одделенија.
 
 
20190506 104227 1
 
20190506 105340 min
 
20190506 105439 1
 
5.4.2019
 
Нашето училиште ООУ ,,Круме Кепески" денес го одбележа патрониот празник. По тој повод се одржа културно-уметничка приредба на која учествуваа учениците од хорот, оркестарот, литературните секции по македонски, англиски и француски јазик.
 
 
 
 
14.02.2019
 
Проектна активност „Зимски фудбалски уживања“ за учениците од основните училишта во Кисела Вода. Два прекрасни забавни денови исполнети со елементи од фудбалската игра.
Продолжуваме понатаму!!!
 
14 02 2019 1
 
14 02 2019 2
 
14 02 2019 3
 
28.1.2019
 
На 28.1.2019 година, учениците од ООУ ,,Круме Кепески" гостуваа во емисијата ,,Голем одмор", која се емитува на МТВ. Училиштето го претставија со драматизација, презентација на литературни творби, кореографија и музички изведби на училишниот хор и оркестар, вокални и инструментални солисти на пијано и виолина. Учениците ги подготвија следниве наставници: Гордана Арсовска, Татјана Пеливанова, Валентина Т. Стаматовска, Борче Димитриевски и Билјана Стојановска.
 
IMG 20190128 171235IMG 20190129 220553
 
05.2018
 
ООУ Круме Кепески во соработка со Википедија Македонија го заврши проектот Википедија во основните училишта. За време на проектот учениците што го посетуваат предметот Истражување на родниот крај имаа можност своите истражувања да ги објават на веќепостоечките статии или да создадат нови.
 
wiki 1
 
Новости 05.2018
 
Како и секоја година нашите ученици го посетија саемот на книгата. Учениците покажаа посебен интерес за детската литература и енциклопедиите. 
 
20180507 101218
 
Новости 03.2018
 
Честитки за нашите ракометарки.
Женската екипа во ракомет при ООУ „Круме Кепески“ го освои градското првенство и продолжува на државниот турнир што ќе се одржи во Делчево на 12 април. Во финалето беше совладана екипата на ООУ „Ристо Крле“ од Општина Илинден.
 
Rakomet 12-04-2018
 
 
 

ООУ КРУМЕ КЕПЕСКИ

ул. Христо Татарчев бр. 46
Општина Кисела Вода
Скопје
1000
Република Македонија
+389.22777500

 

 

© 2016 OOUKRUMEKEPESKI. All Rights Reserved.